© 2023 by The Artifact. Proudly created with Wix.com

  • Instagram B&W

Lekker resultaatgericht

September 11, 2017

Als ik over het woord 'resultaat' nadenk, dan zie ik als eerste cijfers voor me. Met een euroteken ervoor. De cijfers die op mijn bankrekening staan.  Ik denk dan ook aan het huis waar ik nu in woon waar ik geen eigen slaapkamer heb. Of ik denk aan de verhalen die ik om mij heen hoor van mensen die verliefd zijn geworden en samen verder door het leven gaan. Mager, is mijn resultaat. Heel mager. 

 

Ik ben heel goed in het kijken naar mijn resultaten, vooral als ik vind dat deze mager zijn. Jij ook? 

Het schijnt mens eigen te zijn om vooral te kijken naar wat je niet hebt, en niet naar wat je wel hebt. En als je sociale media mag geloven, ben ik een eerste klas sukkel. Want iedereen gaat zo goed. Het leven is vaak één groot feest van, inderdaad, feestjes, etentjes en fantastische vakanties. 

Maar ik ben niet gek, want tussen alle GE-WEL-DIGE posts zie ik ook updates als 'Yeah, het is weekend!' en 'Ja, ik ga op vakantie!'.

En achter alle sociale media weten we allemaal: niemand ontkomt aan nare dingen. We hebben ruzies. We komen mensen tegen die we liever nooit waren tegengekomen. We worden ziek. We moeten afscheid nemen van mensen waarvan we helemaal geen afscheid van willen hoeven nemen. We hebben zat momenten dat we denken 'Kan iemand dit even van mij overnemen?'

 

Ik heb een besluit genomen. Ik ga anders en naar andere resultaten kijken. Ik kan kiezen om op de bank te blijven zitten en te blijven kijken naar alles wat ik (nog) niet heb. Maar dat geeft mij geen gevoel van geluk. Daarmee wordt een dag bij voorbaat al kansloos. 

Mijn resultaten voor vandaag zijn:

1. Ik mocht wakker worden.

2. Ik kon een aantal dingen doen, zoals schrijven en tekenen, waar ik heel blij van word.

3. Ik kon kiezen of ik door de regen heen ging of niet.

4. Ik heb weer een heerlijke maaltijd gekookt.

Happa!

 

Neem je net zoals ik, het besluit om anders en naar andere resultaten te kijken? Wat fijn! Dan stel ik met veel plezier de volgende vraag: welke resultaat heb jij vandaag behaald? 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Dorothys MANIFAST

 

'Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan.'

Pippi Langkous

Volg dorothy
  • Instagram B&W
 RECENTe blogs 

March 16, 2018

January 25, 2018

December 4, 2017

November 28, 2017

November 20, 2017

Please reload

 SEARCH BY TAGS: