© 2023 by The Artifact. Proudly created with Wix.com

  • Instagram B&W

'Dearly beloved....'

August 29, 2017

Een van mijn favoriete momenten van de dag is ‘s avonds laat. Wanneer het overgrote deel van het dorp op één oor ligt en er nauwelijks nog verkeer langs het pand rijdt. Alles is stil en verlaten. Zelf de bomen lijken in een diepe slaap gehuld. Gisteravond was de maan voor de helft zichtbaar. Ze was met strepen wolken omringt en zakte langzaam naar beneden. Recht voor me. Ze was prachtig, bijna geel in plaats van wit.

Ik zat een tijd lang op mijn balkon en nam de dag door. 

Ik worstel. De afgelopen tijd ben ik veel alleen geweest. Ik heb geen plan, juist omdat ik mij ook niet vast wil houden aan de vorm. Maar het valt me zwaar. Het zoeken naar ideeën. Het vinden van de juiste baan of manier om mijn eigen geld te verdienen. Ik verzand in een verslaving aan een serie met vijf seizoenen en ben gaar. Natuurlijk. Van het niets doen.

Wat ik ook niet had zien aankomen, is dat mijn lichaam de voortekenen vertoon van de overgang. Jawel, daar heb je ook een voorfase in. Niet fijn en onvermijdelijk. Moe, stemmingswisselingen en wat andere lichamelijke klachten. Het draagt niet bij. Dus in korte tijd veranderde mijn gedachten over mijn leven van ‘Jaaaaaaaaaaaaah!’ naar een mistroostig en klein ‘Neh’.

 

Inmiddels weet ik wat mij te doen staat. Er is er maar één die mij uit de slop kan halen, en dat ben ik. Dat begint met er over praten. Ik heb mijn moeder gebeld en gevraagd hoe oud zij was toen haar lichaam begon te veranderen.

 

Ik moest een traan laten. Hoe tof ik transformaties ook vind, dit is een pittige. Ik ben ook met mijn zus gaan appen. Immers ligt zij acht jaar voor mij en heeft recente kennis over wat handig is om te doen en hoe je dit aan kunt gaan.

(Lieve vrouwen, als je nog niet in deze fase zit, of misschien al een beetje en je kunt het nog vragen aan je moeder of zus, doe!)

En ik sprak erover met een vriendin. Die bleek in hetzelfde soort schuitje te zitten. Ook al is het niet allemaal fijn, ik ben dankbaar voor de synchroniciteit. Met een half woord elkaar begrijpen, is onbetaalbaar.

 

De andere stap is hulp vragen. Om meer uit mijn cocon van series On Demand te komen.

Ik ben op zoek naar een plek, waar ik met mijn creativiteit, inzichten, behulpzaamheid en humor, inspiratie kan opdoen en geven. En het mag van alles zijn. Degene die mij kennen, weten dat niets te gek is. En wie weet, help ik met mijn vraag jou ook aan ideeën. Want alles begint met een idee.

 

Dus, graag je hulp. Heb je een idee over een dergelijke plek? Of misschien heb je zo’n plek of wil je er één creëren? Of weet je een bedrijf waar dit te vinden is? Of komt er spontaan iets anders is je op? Deel. Graag.

 

Want als er iets is wat we allemaal kunnen doen, is samen komen om elkaar door het leven te helpen. Met dank aan Prince. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Dorothys MANIFAST

 

'Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan.'

Pippi Langkous

Volg dorothy
  • Instagram B&W
 RECENTe blogs 

March 16, 2018

January 25, 2018

December 4, 2017

November 28, 2017

November 20, 2017

Please reload

 SEARCH BY TAGS: