© 2023 by The Artifact. Proudly created with Wix.com

  • Instagram B&W

Lekker belangrijk?

August 3, 2017

Ik woon in een flat. Een chique, al zeg ik het zelf. De flat loopt schuin af. "Net een Turks all-inclusive hotel", zei een vriend toen ik er net ging wonen. Samen kregen we de wildste plannen. Er zou een glijbaan vanaf mijn balkon naar beneden gaan, zo het zwembad in.  Ik zou armbandjes gaan maken in de kleuren koper (beperkt toegang), zilver (je mag ook naar binnen), goud (je krijgt ook wat te eten en te drinken) en platina (algehele toegang ;-) ). Er ligt daarom ook een mat voor de ingang van mijn deur met de tekst 'members only'. Maar dat terzijde. Het zwembad zou zo passen in de tuin voor de flat. We zouden toegangsgeld gaan vragen zodat de servicekosten omlaag zouden kunnen. Ons plan hoefde ik alleen maar aan de VvE (vereniging van eigenaren) voor te leggen.

 

Nu moet je wel weten dat de tuin, met een enorm grasveld, niet daar ligt om te betreden. Niet om je kleedje op te leggen in de zomer. Niet om 's ochtends je kopje koffie in te dringen met je blote voeten in de dauw. Ben je mal....De regels van de VvE. De tuin ligt daar tuin te wezen. Meer niet. 

En daar vind ik wat van. De tuin wordt nog beter verzorgd dan menig bejaarde in een verpleegtehuis, naar van wat ik begrijp. Zodra er te weinig hemelwater is gevallen, worden er sproeiers aangezet. Regelmatig lopen hoveniers naarstig rond met grasmaaiers en heggenscharen. Maar verder mag er dus niets op gebeuren. 

 

 

Nu ben ik onderdeel van de VvE. En ik zou met vijf andere bewoners er een agendapunt van kunnen maken. Juist, maar gezien de gemiddelde leeftijd (80+) van de bewoners van dit pand, zie ik het plan resoluut weggestemd worden. Misschien zou een kleine aanpassing het nog redden? Een klein kleedje mogen neerleggen? 

 

Het is niet belangrijk, mijn invloed is minimaal en mijn gevoel van geluk hangt er ook niet van af. En er is een ander wezen dat mijn honneurs waarneemt. Dit wezen betreedt het grasveld met perfecte arrogantie. Zijn territorium. Waarna hij sierlijk een kuil graaft waar hij parmantig boven gaat staan en los laat, wat hij moet loslaten. Vervolgens draait hij zich soepel om, ruikt aan zijn creatie en doet een troosteloze poging het gat te dichten. Wars van alle regels. Hulde. 

 

Vertel. Houd jij je nog ergens mee bezig wat eigenlijk niet belangrijk is en waar je geen invloed op hebt? 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Dorothys MANIFAST

 

'Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan.'

Pippi Langkous

Volg dorothy
  • Instagram B&W
 RECENTe blogs 

March 16, 2018

January 25, 2018

December 4, 2017

November 28, 2017

November 20, 2017

Please reload

 SEARCH BY TAGS: